23 września, 2023
Produkcja mięsa komórkowego: Włosi chcą zakazać, Holendrzy je swobodnie degustują. Jaką opcję wybiorą Polacy?

Produkcja mięsa komórkowego: Włosi chcą zakazać, Holendrzy je swobodnie degustują. Jaką opcję wybiorą Polacy?

Polska jest obecnie krajem mięsożerców. 73 proc. gospodarstw domowych przygotowuje potrawy mięsne co najmniej kilka razy w tygodniu – wynika z danych GfK Polonia. Eksperci przewidują jednak, że w najbliższej przyszłości zwyczaje żywieniowe Polaków ulegną zmianie – zwracają uwagę wiadomoscihandlowe.pl. Jakie są szanse, by na talerzach Polaków pojawiło się mięso hodowane komórkowo?

czytaj dalej  

​ 

 Źródło/Autor: biznes.interia.pl 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *