8 grudnia, 2023
Coraz mniej świeżych grzybów, królują suszone i marynowane. Rydze czy podgrzybki w zalewie sprawdzą się na święta. Ile kosztuje słoik?

Coraz mniej świeżych grzybów, królują suszone i marynowane. Rydze czy podgrzybki w zalewie sprawdzą się na święta. Ile kosztuje słoik?

W tym roku amatorzy leśnych wycieczek nie narzekali na brak grzybów. W niektórych regionach aż roiło się od prawdziwków, podgrzybków i kurek. Wielu samodzielnie zbiera dary natury, są jednak tacy, którzy wolą zakupić je na bazarku lub w sklepie. W sprzedaży jest coraz mniej świeżych okazów, częściej widać słoiki pełne marynowanych przysmaków. Ile kosztują?

Read More  

​ Źródło/Autor: Kurier Poranny 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *